Ammattikoulutus

Sivut sisältävät tietoa ammatiilisen koulutuksen eri aloista, opinto-ohjauksesta ja näytöistä. Osiosta löydät myös uutisia tapahtumista ja uusista oppimateriaaleista.

Ammattikoulutuksen esitteitä

Ammattikoulutus Suomessa (pdf)

Alakohtaisiin esitteisiin voi tutustua tämän osion alakohtaisilla sivuilla tai kootusti Opetushallituksen verkkosivuilla:
Esitteet (OPH.fi)

Esitteet löytyvät ruotsiksi Opetushallituksen verkkosivuilta:
Broschyrer (OPH.fi)

Esitteet löytyvät englanniksi Opetushallituksen verkkosivuilta:
Brochures (OPH.fi)

Opetushallituksen verkkosivuilta löytyy ammattikoulutusta käsitteleviä esitteitä myös saksaksi, ranskaksi ja venäjäksi:
Publications in other languages (OPH.fi)

Ajankohtaista ammattikoulutuksessa

Kulttuuriympäristön tekijät

Osallistu Kulttuuriympäristön tekijät -kilpailuun

Opetushallitus kutsuu kouluja oppilaitoksia osallistumaan Kulttuuriympäristön tekijät -kilpailuun. Kilpailun tarkoituksena on innostaa lapsia ja nuoria vaikuttamaan kulttuuriympäristöön nyt ja tulevaisuudessa. Kulttuuriympäristön tekijät -kilpailun vuoden 2016 teema on Meidän paikka.

Suomi 100 -logo

Suomi 100 -opas kouluille ja oppilaitoksille

Opetushallitus on julkaissut opettajille suunnatun Suomi100 -oppaan ja kannustaa kouluja ja oppilaitoksia huomioimaan Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden mahdollisimman monipuolisesti.

Parhaat käytännöt -logo

Ammatillisen koulutuksen parhaat käytännöt esiin

Opetushallitus on avannut koulutuksen ja tutkinnon järjestäjille kilpailun hyvistä käytännöistä, jotka edistävät ammatillisen koulutuksen tuloksellisuutta ja vaikuttavuutta sekä tukevat reformin tavoitteita. Parhaat palkitaan lokakuussa järjestettävässä tapahtumassa.

KAVIn logo

Koulujen elokuvapolku tukee elokuvakasvatuksessa

KAVIn Elokuvapolku on suunniteltu kouluissa ja oppilaitoksissa tehtävän elokuvakasvatuksen tueksi. Elokuvapolulla on avattu kaksi uutta sisältökokonaisuutta: elokuvakulttuuri ja elokuvakerronta.

Ihmeelliset aivot -logo

Ihmeelliset aivot -sivusto tarjoaa tietoa oppimisesta

Mikä edesauttaa oppimista? Mitä aivoissa tapahtuu kun kuuntelemme musiikkia? Vaikuttaako pelaaminen aivoihin? Ylen ja Helsingin yliopiston yhteistyössä tekemä Ihmeelliset aivot -sivusto tarjoaa tietoa oppimisesta ja aivojen hyvinvoinnista.

Näytä kaikki