eTwinning-lähettiläät


Kuvassa eTwinning-lähettiläitä joulukuussa 2013

Suomessa, kuten useimmissa eTwinning-maissa, toimii eri paikkakunnilla hankkeen lähettiläitä, sekä suomen- että ruotsinkielisiä. He ovat eTwinningin asiantuntijoita, joilta voit pyytää apua omiin projekteihisi ja joilta saat vinkkejä eTwinningin ja siihen liittyvien työvälineiden käyttöön.

Ja jos haluat järjestää alueellasi eTwinning-koulutusta, ota lähettiläisiin yhteyttä!


Antti Piiroinen, Espoo

Antti Piiroinen on Mankkaan koulun saksan- ja ruotsinopettaja. Hän ottaa lisäksi aktiivisesti osaa ammattijärjestöjen toimintaan ja kuuluu Tempuksen toimitukseen. Antti on mukana saksankielisessä projektissa Bucher, die wir lesen. "Ennen kaikkea eTwinningin projektit ovat tuoneet vaihtelua opetukseen, ja oppilaille se on tärkeää. He haluavat mielellään työskennellä tietotekniikan avulla. Saksan opetuksen rinnalla oppilaat ovat oppineet tietokoneavusteista työskentelyä ryhmissä sekä oppineet paljon Euroopan eri maista. Olemme julkaisseet artikkeleita ja kyselylomakkeiden tuloksia eTwinning -portaalissa. Videokonferenssin järjestäminen on tavoitteena - joko vielä tänä keväänä tai viimeistään ensi syksynä.
Koulussamme ollaan tarjoamassa eTwinning -valinnaiskurssi. Jos sellainen ryhmä saadaan muodostumaan, sitten on aikaa laajempiinkin projekteihin."

"eTwinning vaatii opettajilta aikaa - jo pelkästään sähköpostien kirjoittaminen ja lukeminen voi vielä tuntikausia; kaikki tämä ennenkuin projekti on päässyt alkuun. Mutta toimiva projekti palkitsee; opettajanakin olen oppinut paljon - esim. eri maiden koulujärjestelmistä."

Antin sähköpostiosoite on etunimi.sukunimi (at) espoo.opit.fi.

Sari Auramo, Mäntsälä

Sari Auramo on Ohkolan koulussa luokanopettajana. Hänen ensimmäinen eTwinning-projektinsa Blue-White friends kreikkalaisen ystävyyskoulun kanssa alkoi keväällä 2006. Sen jälkeen projekteja on ollut lukuisia eri-ikäisen alakoulun oppilaiden kanssa. Yhtenä viimeisimmistä oli Getting Closer, jossa kumppanikoulu oli Espanjasta, Kanariansaarilta.

Sari on pitänyt useita eTwinning-koulutuksia ympäri Suomea ja tulee mielellään paikalle, kun kutsu käy, mikäli aikataulut vain sopivat. "eTwinning-projektit ovat auttaneet minua toteuttamaan monia opetussuunnitelman aihekokonaisuuksien tavoitteita, kun myös oppiaineiden sisältöjä. Mukavaa on ollut! Kerron mielelläni omista kokemuksistani eTwinningin parissa. Olen myös itse hyvin kiinnostunut kuulemaan muiden opettajien kokemuksista erilaisten kansainvälisten projektien parissa. Uskon yhteistyöhän ja kokemuksien jakamiseen."

Sarin sähköpostiosoite on sari.auramo (at) mantsala.fi.

Heikki Kontturi, Oulu

Olen Heikki Kontturi ja työskentelen Oulun normaalikoululla luokanopettajana. Koulullamme on tällä hetkellä käynnissä yksi Comenius -projekti ja useampi eTwinning projekti. Oulun normaalikoulu kuuluu Unesco -koulujen verkostoon, joka edellyttää muun muassa monipuolisia ja vireitä kansainvälisiä yhteyksiä sekä tapahtumien, projektien ja kehittämishankkeiden järjestämistä. eTwinning tukee omalta osaltaan kansainvälisten yhteyksien luomista ja ylläpitämistä.

Heikin sähköpostiosoite on etunimi.sukunimi (at) oulu.fi ja puhelin 045-12 040 12.

Jukka Pöppönen, Lieksa

Jukka Pöppönen on Surpeenvaaran koulun rehtori ja luokanopettaja Lieksasta. Hän on toiminut Opetusta yli maakuntarajojen -hankkeen pääkoordinaattorina ja syrjäisten alueiden virtuaalikoulujen ohjaavana aluekoordinaattorina. Oman työnsä ohessa hän toimii Lieksan kaupungin sivistyspalvelukeskuksen TVT-koordinaattorina ja ohjaa ja suunnittelee tieto- ja viestintätekniikan opetuskäyttöä.

Jukka aloitti eTwinningin keväällä 2007 hankkeella ”Wake up” yhteistyössä Tsekin tasavallasta olevan koulun kanssa. Tästä hankkeesta hänet palkittiin eurooppalaisella laatumerkillä. Hän ja Surpeenvaaran koulu ovat mukana myös eTwinning- ja Comenius-hankkeessa, jonka osallistujamaita ovat Tsekin tasavalta, Turkki, Saksa, Ruotsi ja Suomi. Jukka toimii hankkeen pääkoordinaattorina.

eTwinning tukee omalta osaltaan kansainvälisten yhteyksien luomista ja ylläpitämistä. eTwinning-projekti auttaa toteuttamaan monia opetussuunnitelman aihekokonaisuuksien tavoitteita, kuten myös oppiaineiden sisältöjä.

Jukan sähköpostiosoite on etunimi.sukunimi (at) lieksa.fi ja puhelin 0400-575 038

Tiina Sarisalmi, Orivesi

”Olen Oriveden Keskuskoulun englanninopettaja. Lisäksi opetan englantia Hirsilän kyläkoululla ja tietotekniikkaa Oriveden lukiossa. eTwinningissä olen ollut mukana vuodesta 2005. Vuonna 2006 projektini Learning and Sharing voitti eurooppalaisen eTwinning kilpailun sarjassa pedagoginen innovaatio. Viimeisten vuosien aikana olen kiertänyt paljon eri seminaareissa ja koulutustilaisuuksissa puhumassa eTwinningistä ja sen tarjoamista mahdollisuuksista – vuonna 2009 mm. eTwinning konferensseissa Prahassa ja Ljubljanassa. Toimin EUN:n asiantuntijatehtävissä nyt kolmatta vuotta.

Pidän projekteista. Nautin haasteista ja siitä intensiivisestä tekemisen hengestä ja innostuneisuudesta, joka niihin liittyy. Olen tällä hetkellä mukana kahdessa Comenius- ja kahdessa oppimisympäristöhankkeessa. Lisäksi kirjoitan englannin oppikirjoja.”

Tiinan sähköpostiosoite on etunimi.sukunimi (at) kolumbus.fi

Pasi Siltakorpi, Porvoo

Erityisopettaja Pasi Siltakorpi työskentelee erityisluokanopettajana Pääskytien koulussa Porvoossa. Pasi on luokkiensa kanssa ollut mukana erilaisissa eTtwinning-projekteissa vuodesta2005 lähtien. Pasin mielestä eTwinning projektit motivoivat oppilaita yhdessä opiskeluun. Projektien myötä tulevat myönteiset kokemukset heijastuvat positiivisesti myös arkiseen koulun käyntiin. Pasin mielestä eTwinning-hankkeet on helppo integroida opettaviin aineisiin. Projekteissa on usein pienempiä osioita ja Pasikin luokan projekteissa on käsitelty biologiaa, tietotekniikkaa, kotitaloutta, matematiikkaa ja luonnollisesti englanninkieltä, kun kumppanit ovat Brittein saarilta. Pienluokan oppilaiden kielitaito on riittänyt hyvin kommunikointiin englantilaisten ystävien kanssa. Digikuvin ja videoin voi kertoa paljon. Viimeisintä projektiaan oppilaat ovat toteuttaneet kännyköiden avulla.

Pasin sähköpostiosoite on .

Riitta Penttilä, Kokkola

Liiketalouden ja kaupan alan lehtori, Keski-Pohjanmaan ammattiopisto / Liiketalous
Riitan sähköpostiosoite on etunimi.sukunimi(at)kpedu.fi ja puhelinnumero on 044 725 0554

Nina Korpela, Vaasa

Ruotsin ja englannin kielen lehtori, Ammatin oppimisen tuki, Vaasan ammattiopisto - Vasa yrkesinstitut
Niinan sähköpostiosoite on etunimi.sukunimi(at)vaasa.fi

Hillevi Lassas, Sibbo

Hillevi Lassas är lektor i engelska i Sibbo gymnasium och även 7-9, Kungsvägens skola. Hennes projekt med Geo Milev English Language School i Bulgarien började i mars 2007. Projektet genomförs tillsammans med biologi- och geografiläraren i gymnasiet. Samarbetet heter 'Sustainable development'. Skolorna jämför olika länders vardag med tanke på olika aspekter av hållbar utveckling: genom frågeformulär, chattande och gemensamt arbetsforum. Också kulturella aspekter beaktas i hållbar utveckling: minoriteter, jämlikhet och filosofiska frågor behandlas.

Hillevi Lassas, Sibbo förnamn.efternamn (at) sipoo.fi

Siw Kyrkslätt-Henriksson, Mariehamn

Siw Kyrkslätt-Henriksson är biologi- och geografilektor och verksam vid Skolbyrån i Mariehamn. Hon har varit med som ambassadör Sedan hösten 2008. Siw Kyrkslätt-Henriksson fornamn.förstaefternamn (at)sahd.ax

Muualla verkossa

Lähettiläsblogi

© Opetushallitus | etunimi.sukunimi@oph.fi | Tulosta
21.02.2017