Kilpailut ja teemapäivät

Tästä osiosta löydät tietoa erilaisista koululaisille ja opiskelijoille suunnatuista kilpailuista sekä teemapäivistä, jotka sopivat opetuksen monipuolistamiseen ja mm. aihekokonaisuuksien käsittelemiseen .

Sivun ylälaidassa on linkkejä teemapäivien ja -vuosien sivustoihin, joihin Opetushallitus on tuottanut kouluille soveltuvaa aineistoa teemapäivän - ja vuoden järjestämistä helpottamaan.

Ajankohtaisia kilpailuja ja teemapäiviä

Yritys Hyvä

Yritys Hyvä -kilpailu – ideoi ja ehdota!

Yritys Hyvä on lapsille ja nuorille suunnattu kilpailu, jonka tavoitteena on innostaa yrittämään. Kirjoita, videoi, valokuvaa, piirrä, sanoita biisi, tiimiydy projektiporukkaan – kokeile yksin tai yhdessä.

Ihmisoikeuspäivä

Vietä koulussa YK:n ihmisoikeuspäivää 10.12.

Ihmisoikeuspäivä muistuttaa jokaiselle kuuluvasta vastuusta edistää ihmisoikeuksia maailmanlaajuisesti. Päivän viettoon koulussa on tarjolla materiaaleja, tutustu!

STEK-logo

STEKin Sähköjoulukalenterissa turvallisuusaiheisia tietoiskuja ja kysymyksiä

STEK kutsuu koulut ja oppilaitokset tutustumaan Sähköjoulukalenteriin. Vastaa kysymyksiin ja saata samalla hyödyllistä tietoa sähköstä ja sen käytöstä.

Osallistu Ilmastotaistoon!

Ilmastotaisto käsittelee tänä vuonna muovijätettä – Ilmoita luokkasi mukaan ja voita 700 euroa luokan kassaan.

Euroopan komissio -logo

Juvenes Translatores -käännöskilpailu oppilaitoksille

Käännöskilpailussa haetaan EU:n nuoria kääntäjälupauksia. Osallistumisesta kiinnostuneiden oppilaitosten tulee rekisteröityä 20.10.mennessä ja mukaan pääsevät oppilaitokset arvotaan. Varsinainen kilpailupäivä on kaikissa EU-maissa 24.11. Tule mukaan!

STEK-logo

Uusia sähköaiheisia materiaaleja alakoululaisille STEK Sähkökisaa 2016–2017 varten

Pohtikaa yhdessä sähkön turvallista ja fiksua käyttöä Elektronmanin ja Wattitytön avustuksella ja osallistukaa STEK Sähkökisaan. Kilpailutyöt tulee palauttaa 10.3.2017 mennessä. Palkintoina sponssia luokan yhteiseen käyttöön.

Mennään museoon! -viikko 2016

Mennään museoon! -viikkoa vietetään lokakuun alussa

Koululaisten ja opiskelijoiden Museoviikko järjestetään 4.-7.10.2016, ja viikon erityisteemana on mediakasvatus. Museoissa järjestetään silloin useita opastuksia ja työpajoja. Mennään museoon! -viikolle voi ilmoittautua Museot.fi-sivuston näyttelykalenterin päivitystunnuksilla samalla tavalla kuin Museoviikolle.

Kuvituskuva

Liikenneturvallisuusviikko 12.–18.9.2016

Kahdettatoista kertaa vietettävän liikenneturvallisuusviikon tavoitteena on innostaa lapsia, oppilaita, opiskelijoita ja opettajia niin varhaiskasvatuksessa kuin kaikilla kouluasteilla käsittelemään liikenneturvallisuuteen liittyviä asioita. Viikon teemana on tarkkaamattomuus liikenteessä.

Kuvituskuva

StarT tukee ilmiöpohjaista projektioppimista – Lähde mukaan oppimaan!

LUMA-keskus Suomi yhteistyötahoineen käynnistää Suomen juhlavuoden 2017 kunniaksi uuden StarT-toimintamallin, joka tukee ilmiöpohjaista projektioppimista uusien opetussuunnitelmien perusteiden suuntaisesti. Ilmoittaudu mukaan 31.10. mennessä!

Unkaria kouluihin 2016

Unkaria kouluihin 2016

Unkaria kouluihin -projektissa tutustutaan Unkariin eri tavoin.

Parhaat käytännöt -logo

Ammatillisen koulutuksen parhaat käytännöt esiin

Opetushallitus on avannut koulutuksen ja tutkinnon järjestäjille kilpailun hyvistä käytännöistä, jotka edistävät ammatillisen koulutuksen tuloksellisuutta ja vaikuttavuutta sekä tukevat reformin tavoitteita. Parhaat palkitaan lokakuussa järjestettävässä tapahtumassa.

Unesco

Unescon kulttuuriperintökasvatusaineisto kouluille

Opetusmateriaaleja vedenalaisen kulttuuriperinnön suojelun näkökulmasta.

Kuvituskuva

Valtakunnallinen opettajatiedonkeruu alkamassa

Perusopetuksen, lukiokoulutuksen, ammatillisen perus- ja aikuiskoulutuksen sekä vapaan sivistystyön opettajatietojen keruu alkaa 1.3. Verkkokyselyn tietoja käytetään opettajankoulutustarpeiden ennakoimiseen ja täydennyskoulutuksen kehittämiseen.

Reilusti Rioon logo

Reilusti Rioon

Koulut voivat valita itselleen parhaimman toteutustavan yhdestä teemapäivästä isompiin opintokokonaisuuksiin.

Tapakasvatusviikko

Tapakasvatusviikon videokilpailun voittaja valittu

Tapakasvatus-videokilpailun voitti lohjalaisen Tytyrin koulun 5AB-luokkien oppilaat kilpailutyöllään Hyvät tavat kaunistavat. Onnea voittajille!

Pientä säätöö!!

Pientä säätöö!! Kirjauutuus tapakasvatukseen

Pientä säätöö!! on tapakasvatuksen materiaali, joka soveltuu yläkoulun oppilaille sekä lukion ja ammatillisen koulutuksen opiskelijoille. Julkaisu on maksullinen.

Tietobreikit - Tutkijat tapaavat koulujen oppilaita ja opiskelijoita

Suomen Akatemia järjestää Tietobreikki-tilaisuuksia kouluilla eri puolilla Suomea. Tilaisuudet tarjoavat nuorille mahdollisuuden tavata tutkijoita ja keskustella avoimesti tiedekysymyksistä.