Kilpailut ja teemapäivät

Tästä osiosta löydät tietoa erilaisista koululaisille ja opiskelijoille suunnatuista kilpailuista sekä teemapäivistä, jotka sopivat opetuksen monipuolistamiseen ja mm. aihekokonaisuuksien käsittelemiseen .

Sivun ylälaidassa on linkkejä teemapäivien ja -vuosien sivustoihin, joihin Opetushallitus on tuottanut kouluille soveltuvaa aineistoa teemapäivän - ja vuoden järjestämistä helpottamaan.

Vasuista vauhtia -päivä 5.9. – tule mukaan!

On aika tehdä näkyväksi varhaiskasvatuksen merkitys sekä se tärkeä työ, jota suomalaisessa varhaiskasvatuksessa tehdään joka ikinen päivä. Juhlitaan yhdessä paikallisia vasuja ja nostetaan päivä näkyväksi sosiaalisessa mediassa tunnisteella #vasuistavauhtia.

Elokuun alussa otetaan käyttöön uudet paikalliset varhaiskasvatussuunnitelmat eli vasut koko maassa. Opetushallitus kutsuu kaikki varhaiskasvatuksen toimijat juhlistamaan paikallisia vasuja ja järjestämään 5.9.2017 oman Vasuista vauhtia -tapahtuman. Tarkoituksena on esitellä uusia varhaiskasvatussuunnitelmia ja sitä, miten ne vaikuttavat lasten varhaiskasvatukseen. Vasuista vauhtia -tapahtuman voitte suunnitella juuri sellaiseksi kuin haluatte.

Jakakaa tunnelmia omasta tapahtumastanne sosiaalisessa mediassa tunnisteella #vasuistavauhtia.

Jos olette jo ehtineet suunnitella syksylle omia tapahtumianne toiseen ajankohtaan, ei huolta. Jakakaa niistäkin tunnelmia samalla tunnisteella.

Varhaiskasvatus on koulutusjärjestelmämme perusta. Jokaisella lapsella on oikeus saada varhaiskasvatuksesta tukea omalle kasvun ja oppimisen polulle. Annetaan yhdessä ääni varhaiskasvatukselle!

Opetushallituksen laatimat kansalliset varhaiskasvatussuunnitelman perusteet valmistuivat lokakuussa 2016. Niiden pohjalta jokainen varhaiskasvatuksen järjestäjä on laatinut omat paikalliset vasunsa. Ne ohjaavat varhaiskasvatuksen toteuttamista ja kehittämistä päiväkodeissa, perhepäivähoidossa ja muussa varhaiskasvatuksessa.

Ensimmäistä kertaa historiassamme meillä on normiasiakirja, joka määrittelee suomalaisen varhaiskasvatuksen keskeiset tavoitteet, sisällöt ja toiminnan periaatteet. Varhaiskasvatussuunnitelman perusteet sekä paikalliset vasut ovat keskeiset työkalut varhaiskasvatuksen laadun ja yhdenvertaisuuden varmistamisessa ja kehittämisessä.

Päivitämme verkkosivuillemme aineistoja, joita voitte hyödyntää suunnittelussa ja toteutuksessa. Heti elokuussa tulossa uutta!

Vasuista vauhtiaOn aika tehdä näkyväksi varhaiskasvatuksen merkitys sekä se tärkeä työ, jota suomalaisessa varhaiskasvatuksessa tehdään joka ikinen päivä. Juhlitaan yhdessä paikallisia vasuja ja nostetaan päivä näkyväksi sosiaalisessa mediassa tunnisteella #vasuistavauhtia. Heti elokuussa tulossa uutta materiaalia!