Ajankohtaista

Suomi 100 -logo

StarT yleisöäänestys – yhdessä oppimista ja tekemisen iloa!

LUMA-keskus Suomi kutsuu kaikki osallistumaan StarTin yleisöäänestykseen. StarTin YouTube -kanavalla on julkaistu videoita StarT-projekteista ja hyvistä käytänteistä.
Käy tutustumassa, inspiroidu ja opi uutta! Äänestää päättyy 30.4.

Suomi 100 -logo

Meksiko ja Suomi yhdessä ympäristön puolesta -videokilpailu

Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlan sekä Meksikon ja Suomen diplomaattisuhteiden 80-vuotisjuhlan kunniaksi Meksikon Suomen suurlähetystö järjestää yläkoululaisille videokilpailun, jonka aiheena on ympäristönsuojelu. Kilpailu on osa Suomi 100 vuotta -ohjelmaa.

Suomi 100 -logo

Visio Suomesta seuraavaksi 100 vuodeksi – nuorten uusi itsenäisyysjulistus

Itsenäisyysjulistuskilpailu 100visio kutsuu kaikki Suomen yläkoulut, erityiskoulut, ammatilliset oppilaitokset ja lukiot tekemään Suomelle uuden itsenäisyysjulistuksen eli vision Suomen ja suomalaisten seuraavasta sadasta vuodesta.

Satakielipäivä

Satakieli soimaan

Opetushallitus kutsuu kouluja ja oppilaitoksia mukaan viettämään Satakielipäivää. Näin juhlistamme satavuotiaan Suomemme äidinkieliä, monikielisyyttä ja kielellistä rikkautta.

Suomi 100 -logo

Suuri lukuseikkailu – Sanataidetehtäviä ja oppituntivinkkejä opettajille

Suuri lukuseikkailu -hankkeessa on julkaistu sanataidetehtäviä ja oppituntivinkkejä ilmiöpohjaisen opetussuunnitelman tueksi. Suuri lukuseikkailu on valtakunnallinen hanke, joka nostaa esiin monipuolisesti lastenkirjallisuutta ja tukee lasten lukuharrastusta.

Suomi 100 -logo

Yhdessä Together – 16. kansainvälinen lasten ja nuorten taiteen näyttely Hyvinkäällä

Lasten ja nuorten taidekeskus kutsuu lapsia ja nuoria osallistumaan 16. Kansainvälisen lasten ja nuorten taiteen näyttelyyn, jonka teemana on Yhdessä. Näyttelyyn voivat osallistua kaikenikäiset lapset ja nuoret ympäri maailman aina 18 ikävuoteen saakka. Juhlavuoden kunniaksi jaetaan useita 150 euron stipendejä näyttelyyn osallistuneille.

Sammon salat

Sammon salat – Kalevala ja kansanperinne tutuksi innostavalla tavalla

Sammon salat on Opetushallituksen ja FakeFish Oy:n yhteistyössä tuottama pelillinen oppimateriaali Kalevalan ja kansanperinteen maailmasta. Sammon salat on ladattavissa maksutta Applen ja Googlen sovelluskaupoista. Materiaali on suunnattu ensisijaisesti perusopetuksen vuosiluokille 6–9, mutta sopii käytettäväksi myös toisen asteen opiskelijoiden opetuksessa.

Suomi 100 -logo

Suomi 100 -juhlavuosi alkaa kouluissa ja oppilaitoksissa

Opetushallitus on julkaissut opettajien käyttöön Suomi100 -oppaan ja kannustaa päiväkoteja, kouluja ja oppilaitoksia huomioimaan Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden mahdollisimman monipuolisesti.

Suomi 100 -logo

Suomen 100-vuotisjuhlavuosi kouluissa ja oppilaitoksissa

Opetushallitus on julkaissut opettajille suunnatun Suomi100 -oppaan ja kannustaa kouluja ja oppilaitoksia huomioimaan Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuosi mahdollisimman monipuolisesti.