Välipalavinkkejä

Jogurttijuoma

  • 3 dl marjoja tai hedelmiä
  • 4 jääpalaa
  • 3 dl rasvatonta maustamatonta jogurttia
  • 1 dl rasvatonta maitoa
  • (2−3rkl sokeria)

Soseuta marjat tai hedelmät ja jääpalat teho- tai sauvasekoittimella. Lisää jogurtti ja maito. Mausta tarvittaessa sokerilla.

Mikrolämpimät

  • 2 viipaletta vähäsuolaista ruisleipää
  • margariinia
  • 2 kinkkuviipaletta
  • 4 paprikarengasta
  • 1 dl vähärasvaista juustoraastetta
  • paprika- tai chilijauhetta

Voitele molemmat leivät margariinilla. Levitä kummallekin leivälle kinkkuviipale ja paprikarenkaat. Ripottele päälle juustoraaste ja ripaus maustetta. Kuumenna mikrossa puoliteholla noin 1½ minuuttia.

Kuningartarsmoothie

  • 1 dl vadelmia
  • 1 dl mustikoita
  • 3 dl rasvatonta maustamatonta jogurttia
  • 3 rkl juoksevaa hunajaa
  • ½ dl kauraleseitä

Mittaa kaikki ainekset korkeahkoon kannuun. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi. Anna makujen tasaantua kylmässä 5−10 minuuttia ja tarjoile korkeista laseista.

Muhkeat eväsleivät

  • 4 viipaletta vähäsuolaista täysjyväleipää
  • salaattia
  • 2 tomaattia

täyte:

  • ½  prk raejuustoa
  • 4 viipaletta kinkku- tai kalkkunaleikettä
  • 1rkl margariinia
  • mustapippuria
  • persiljaa tai basilikaa

Sekoita raejuustoon pilkottu täyslihaleikkele ja margariini. Mausta pippurilla ja persiljalla tai basilikalla. Levitä leipäviipaleille salaattia ja tomaatinsiivuja. Levitä vihannesten päälle täytettä. Paina toinen leipäviipale kanneksi ja kääri leipä leivinpaperiin tiukaksi paketiksi.
 

© Opetushallitus | etunimi.sukunimi@oph.fi | Tulosta
21.05.2010