Lukiokoulutus

Lukiokoulutuksen sivuilta löytyy aineistoja oppiaineittain. Lisäksi kannattaa tutustua Materiaaleja ja työtapoja -osioon, josta löytyy myös materiaalia eri oppiaineiden opetuksen monipuolistamiseen.

Kilpailuja ja teemapäiviä löytyy kootusti ko. otsikon alta.

Ajankohtaista lukiokoulutuksessa

Kopiraittilan koulu

Kopiraittilan koulu – uusi tekijänoikeuden opetusmateriaali verkossa

Mitä tekijänoikeudet ovat ja kuinka ne näkyvät koulumaailmassa ja nuorten arjessa? Millä tavalla verkossa olevaa materiaalia voi hyödyntää projektitöissä? Näihin ja lukuisiin muihin opettajia ja oppilaita askarruttaviin tekijänoikeuskysymyksiin löytyy vastaus Kopioston tuottamasta uudesta verkossa olevasta maksuttomasta pelillisestä opetusmateriaalista Kopiraittilan koulusta.

Mennään museoon! -viikko 2016

Mennään museoon! -viikkoa vietetään lokakuun alussa

Koululaisten ja opiskelijoiden Museoviikko järjestetään 4.-7.10.2016, ja viikon erityisteemana on mediakasvatus. Museoissa järjestetään silloin useita opastuksia ja työpajoja. Mennään museoon! -viikolle voi ilmoittautua Museot.fi-sivuston näyttelykalenterin päivitystunnuksilla samalla tavalla kuin Museoviikolle.

Talous tutuksi

Talous tutuksi -koulutuksia syyskuussa 2016

Opetushallitus järjestää syyskuun alussa Talous tutuksi -koulutuksia Tampereella, Oulussa ja Helsingissä. Koulutusten teema on Talous ja arki.

Kulttuuriympäristön tekijät

Osallistu Kulttuuriympäristön tekijät -kilpailuun

Opetushallitus kutsuu kouluja oppilaitoksia osallistumaan Kulttuuriympäristön tekijät -kilpailuun. Kilpailun tarkoituksena on innostaa lapsia ja nuoria vaikuttamaan kulttuuriympäristöön nyt ja tulevaisuudessa. Kulttuuriympäristön tekijät -kilpailun vuoden 2016 teema on Meidän paikka.

Suomi 100 -logo

Suomi 100 -opas kouluille ja oppilaitoksille

Opetushallitus on julkaissut opettajille suunnatun Suomi100 -oppaan ja kannustaa kouluja ja oppilaitoksia huomioimaan Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden mahdollisimman monipuolisesti.

Operaatio maailmanperintö -logo

Operaatio maailmanperintö -peli julkaistu

Operaatio maailmanperintö on yhteistoiminnallinen oppimispeli maailmanperinnöstä yli 12-vuotiaille. Peli ohjaa pohtimaan kulttuuri- ja luonnonperinnön merkitystä ja tutustuttaa pelaajat Suomen maailmanperintökohteisiin.

Kuvituskuva

Kerro, millainen on sinun eduskuntasi!

Minun eduskuntani -muistitiodonkeruu haastaa Suomen koululaiset kertomaan näkemyksiään eduskunnasta, kansanedustajista ja kansalaisvaikuttamisesta. Minun eduskuntani -keruu kuuluu Suomi 100 -juhlavuoden hankkeisiin. Keruuaineistoista on tarkoitus koota julkaisu syksyyn 2017 mennessä.

Finna.fi-logo

Finna.fi-palvelusta aineistoja opetuskäyttöön

Finna.fi-palvelu kokoaa yhteen arkistojen, kirjastojen ja museoiden aineistoja, kuten valokuvia, kirjoja, taideteoksia ja äänitteitä. Palvelussa saa esiin 200 000 avoimesti lisensioitua kuvaa suomalaisesta kulttuuriperinnöstä ja palvelusta voi hakea opetuksen käyttöön käyttöoikeuksiltaan soveltuvat kuvalliset aineistot.

Yle-logo

Vähemmän kokeita, vastuuta oppilaille - Ylen Koulukorjaamo seuraa uutta oppimismallia

Koulukorjaamo-sarja seuraa vantaalaisia opettajia, jotka muuttavat koulunsa opetusta yksilöllisempään suuntaan. Uudistajien mielestä perinteinen luentotyyppinen opetus passivoi oppilaita ja pudottaa osan kelkasta. Sarjan ensimmäinen osa esitetään A-studiossa 8.2. ja sarja jatkuu koko kevään ajan.

Museoviraston logo

Museovirasto julkaisi kuvia koulujen käyttöön

Museovirasto helpotti koulujen kuvapulaa julkaisemalla Flickr:ssä noin 700 kuvaa 1900-luvun Suomesta koulujen käyttöön. Kuvat on tallennettu hyvälaatuisina jpg-kuvina ja niitä voidaan kouluissa käyttää minkä tahansa oppiaineen missä tahansa tehtävissä.

Näytä kaikki