TVT opetuksessa

Tieto- ja viestintätekniikka (TVT) on osa koulujen arkipäivää. Sen käytössä pitää ottaa huomioon monia seikkoja, esimerkiksi tekijänoikeuskysymykset. Näihin yleisiin TVT:n käyttöön liittyviin asioihin ja mahdollisuuksiin voit tutustua näillä sivuilla. Kouluasteiden sivuilta EDU.fistä löydät verkko-oppimateriaaleja ja linkkejä eri oppiaineisiin.

Tieto- ja viestintätekniikka sekä sosiaalinen media on luonteva osa jokaista arkipäivää

Tämä aineisto antaa alkuevästyksen sosiaalisen median tutkimusmatkalle. Katso lisää videoita Opetuubista! Opetuubin opastusvideoiden avulla voi ottaa helposti haltuun videon- ja äänenkäsittelyyn liittyviä ohjelmia ja palveluita.

Ajankohtaista

Kuvituskuva

Pohjolan kouluchatti – tapaa muita pohjoismaisia ääniä 23.3.

Pohjolan kouluchat on aivan uusi tapa kohdata muita pohjoismaisia koululaisia. Samalla se on ainutlaatuinen mahdollisuus harjoittaa korvaa ymmärtämään ja kuulemaan eri pohjoismaisten kielien yhtäläisyyksiä, eroavaisuuksia ja niiden eri säveliä. Videokeskustelu pidetään taas Pohjolan päivänä 23.3.2017, jolloin se on auki Suomen aikaa klo 13-15 (klo 12–14 CET).

Kuvituskuva

Mobillilaitteiden säteilystä ei tarvitse huolestua koulussa

Opetuksessa hyödynnetään entistä enemmän mobiililaitteita ja langattomia verkkoja. Julkisuudessa on esiintynyt huolta mobiililaitteiden ja WLAN-verkkojen mahdollisesti aiheuttamista terveysriskeistä oppilaille ja opettajille. Opetushallitus on ollut yhteydessä Säteilyturvakeskukseen (STUK) siitä, onko syytä huoleen ja erityistä tarvetta päivittää nykyistä turvallisuusohjeistusta.

Nordic Bett

Oletko lähdössä BETT:iin Lontooseen? Tervetuloa Nordic@BETT 2017 -tapahtumaan!

Ilmoittautuminen BETT-tapahtuman aikana järjestettävän ilmaiseen pohjoismaiseen Nordic@BETT 2017 -seminaariin on avattu. Seminaari järjestetään torstaina 26.1.2017 klo 13 teemalla tieto- ja viestintäteknologinen osaaminen ja digitaalinen sivistys. Järjestäjinä toimivat opetusviranomaiset Norjasta, Ruotsista, Suomesta ja Tanskasta. Seminaari järjestetään englanniksi.

Kuvituskuva

Tutustu videokuvaamiseen pedagogisesta näkökulmasta

Kaikki kuvaa EDU on Opetushallituksen rahoittama ja tuotantoyhtiö Amazementin toteuttama opettajainkoulutushanke, joka tarjoaa maksuttomia ja itsenäisesti suoritettavia verkkokursseja opettajille.

Opettajan TVT-työkirja

Opettajan TVT-työkirja

Opettaja Marja Oilinki on tehnyt Opettajan TVT-työkirja -nimisen verkko-oppaan aineopettajille, jotka haluavat lisätä tieto- ja viestintätekniikan käyttöä omassa opetuksessaan.

Lupa- ja tekijänoikeuskoulutusta opettajille

Kaipaatko lisätietoa tekijänoikeuksista ja luvista? – tilaa Kopioston lupakoulutus kouluusi. Koulutuksessa käydään läpi tekijänoikeuden perusteita, oppilaitosten luparatkaisuja sekä paljon käytännön esimerkkejä siitä, miten oppilaitosten lupia voi hyödyntää opetuksessa.

Kopiraittilan koulu

Kopiraittilan koulu – uusi tekijänoikeuden opetusmateriaali verkossa

Mitä tekijänoikeudet ovat ja kuinka ne näkyvät koulumaailmassa ja nuorten arjessa? Millä tavalla verkossa olevaa materiaalia voi hyödyntää projektitöissä? Näihin ja lukuisiin muihin opettajia ja oppilaita askarruttaviin tekijänoikeuskysymyksiin löytyy vastaus Kopioston tuottamasta uudesta verkossa olevasta maksuttomasta pelillisestä opetusmateriaalista Kopiraittilan koulusta.

European Schoolnet Academyn ilmaiset verkkokurssit

European Schoolnet Academyn verkkokursseja opettajille

European Schoolnet Academyn uudet verkkokurssit alkavat huhtikuussa. Ilmoittaudu nyt!

Finna ja Europeana – digitalisoituja aineistokokoelmia

Finna ja Europeana – digitalisoituja aineistokokoelmia


Kaksi uutta aineistovarantoa opetuksen tueksi on julkaistu. Finna on kotimainen ja Europeana laajempi eurooppalainen kokonaisuus. Molemmat koostuvat suuresta määrästä digitalisoituja aineistokokoelmia.

Sinä päätät

Sinä päätät –verkkoaineisto käsittelee yksityisyyttä ja tietoturvaa netissä. Se sisältää kustakin teemasta lyhyen ajatuksia herättävän videon, kysymyksiä keskustelun pohjaksi ja tehtäviä.

Näytä kaikki