Dokumentaarinen draama Seitsemäntoista sekä teinitytöille suunnattu mobiilipeli olivia_17

Miltä tuntui elää vuodessa 1917? Tähän vastaa Ylen draamasarjasta ja pelistä koostuva Seitsemäntoista-kokonaisuus. Yle TV1:n dokumentaarinen draama nivoo yhteen kaksi tarinaa vuodelta 1917. Samalla kun seitsemäntoistavuotiaat Olivia ja Iita kipuilevat kohti itsenäisyyttä, yrittää Suomi sosialistipääministeri Oskari Tokoin johdolla irtautua Venäjän vallasta. Kumpikin tarina johtaa luottamuksen särkymiseen ja tarpeettomaan verenvuodatukseen.

Seitsemäntoista kertoo mitä tapahtuu, kun luottamus särkyy eikä sitä ansaita takaisin. Se osoittaa, kuinka ihmisten väliset suhteet ratkaisevat suuria historiallisia hetkiä, kuinka helposti ajaudumme vastakkaisille puolille, vaikka tavoitteemme ja päämäärämme olisivat samat - ja miten vaikea voi olla antaa anteeksi ennen kuin on liian myöhäistä.

Olivia_17-peli

Seitsemäntoista-sarjan päähenkilöiden Olivian ja Iitan tarina syvenee verkossa. Tyttöjen tarinaan keskittyvä peli julkaistaan 12. marraskuuta.

olivia_17-pelissä eletään 17-vuotiaan Olivian elämää Helsingissä syksyllä 1917. Porvariperheen tyttö on riidellyt perheensä kanssa, karannut kotoaan ja piileskelee kaupungilla. Hän on onnistunut rikkomaan välit myös parhaan ystävänsä Iitan kanssa, ja nyt hän on sotkeutumassa punakaartin toimintaan.

Mobiilipeli löytyy osoitteesta: yle.fi/olivia17

Draamasarjan voi katsoa etukäteen yle Areenassa

Infopaketti opettajalle (pdf)

Ylen olivia_17-uutuuspelissä koet vuoden 1917 tapahtumat teinien näkökulmasta.