Virkistä muistiasi tai aloita eTwinning alusta!

Oletko ollut eTwinningin käyttäjä jo useita vuosia mutta et viime aikoina ole ehtinyt kirjautua portaaliin tai pysyä ajan tasalla? Tai oletko aivan uusi eTwinnaaja? Tältä sivulta löydät hyödyllisiä vinkkejä eTwinningin käyttöön.

Aloitetaan perusasioista: Onko profiilisi ajan tasalla?

Aivan aluksi kannattaa varmistaa, että eTwinning.net -profiilisi on kunnossa. Oletko vaihtanut koulua, onko oppilasryhmäsi eri-ikäinen kuin viimevuotinen ryhmäsi tai onko sinulla uusia projektiaikoja? Voisitko lisätä profiiliin kuvasi? Puutteellisen profiilin takia voit nimittäin menettää yhteydenottoja.

Ohjevideo:


Käytä eTwinning.net-sivustoa monipuolisesti

Hae projektikumppaneita

eTwinning.net-sivustolta löydät opettajia kaikkialta Euroopasta: koko EU:n alueelta, Albaniasta, Bosnia ja Hertsegovinasta, Islannista, Liechtensteinista, Makedoniasta (FYROM), Norjasta, Serbiasta ja Turkista ja sekä EU:n kumppanimaista Armeniasta, Azerbaidžanista, Georgiasta, Moldovasta, Tunisiasta ja Ukrainasta. Perusajatuksena on sopia yhteisestä digitaalisesta projektista, johon myös oppilaat voivat osallistua aktiivisesti, olla vuorovaikutuksessa ja oppia yhdessä. eTwinningistä löydät partnereita myös Erasmus+ -liikkuvuusohjelmiin, joille voi hakea yhteistyörahoitusta ja tavata kumppaneita myös oikeassa elämässä. Löydät projektikumppaneita esimerkiksi eTwinning Liven henkilöt-osiosta. Kumppaninhakufoorumeilta voit etsiä muiden viestejä tai jättää itse projektikumppanin hakuilmoituksen.

Yhteistyökumppaneita voi tietysti hakea myös vaikkapa selaamalla jo käynnistyneitä projekteja, osallistumalla teemaryhmien toimintaan tai verkkokurssille ja monella muulla tavalla.

Ohjevideo:

Tule mukaan ryhmiin

eTwinning-ryhmät ovat ympäristöjä, joissa ryhmään liittyneet jäsenet voivat keskustella tietystä teemasta ja tehdä yhteistyötä. Tavoitteena on vaihtaa käytäntöjä, keskustelle opetusmenetelmistä ja opetuksesta ja saada tukea kehittymiseen. Jokaista ryhmää vetää eTwinnaaja. Tutustu ryhmiin ja valitse ne, joihin haluat osallistua. Ryhmään liittyminen on helppoa: kirjaudu eTwinning.net-sivustolle, mene "Ryhmät"-osioon, etsi haluamasi ryhmä ja napsauta kohtaa "Mene ryhmään".

Osallistu oppimistapahtumiin tai muuhun verkkokoulutukseen

eTwinnaajana voit osallistua oppimistapahtumiin tai webinaareihin. Tapahtumien luettelo on eTwinning Live -sivuston osiossa "Ammatillinen kehittyminen".

Oppimistapahtumat ovat lyhyitä, intensiivisiä koulutustapahtumia verkossa. Niissä käsitellään erilaisia pedagogisia aiheita. Oppimistapahtumien ohjaajina toimivat asiantuntijat, ja koulutukseen kuuluu aktiivista työskentelyä ja keskustelua eri puolilta Eurooppaa olevien opettajien kesken. Jokainen oppimistapahtuma kestää 4–5 päivää, minkä jälkeen keskustellaan 4–5 päivän ajan. Koulutukseen kuuluu reflektointia ja itsenäistä työskentelyä. Materiaali on saatavissa verkossa, joten se on käytettävissä itselle sopivana ajankohtana. Tapahtumiin ilmoittaudutaan eTwinning Liven kautta.

Twinning-verkkoseminaarit taas ovat lyhyitä tapaamisia, joissa voit syventää osaamistasi ja keskustella eri aiheista. Seminaareihin ilmoittaudutaan eTwinning Liven kautta.

Osallistu kursseille ja jatkokoulutukseen lähikoulutuksena

Suomalaisten eTwinnaajien tukikeskuksena toimiva Opetushallitus järjestää ilmaisia työpajoja ja eTwinning-kursseja koko maassa. Voit myös ottaa meihin yhteyttä ja tilata työpajan omaan kouluusi tai kuntaasi.

Lisäksi koko lukuvuoden ajan järjestetään kansainvälisiä työpajoja, joissa luodaan verkostoja ja etsitään partnereita Euroopan eri maista. Työpajoissa eri maiden osallistujat voivat työskennellä yhdessä ja vaihtaa kokemuksia. eTwinnaajana voit myös hakea kansainvälisiin työpajoihin Opetushallituksen eTwinning-tiimin kautta.

Ilmoitamme kansainvälisistä työpajoista uutiskirjeessämme, joka ilmestyy n. 9 kertaa vuodessa. Tilaa uutiskirje: http://uutiskirje.oph.fi/

Onko rekisteröitymisestä kulunut jo aikaa? Etkö ole kirjautunut sivustolle aikoihin? Etkö ole varma, onko sinulla vielä profiili?

Jos statuksesi on muuttunut epäaktiiviseksi tai anonyymiksi

Perehdy eTwinningiin itseopiskelumateriaalin avulla

Materiaali sisältää moduuleja, joissa on eTwinningin käyttöön johdattavia videoleikkeitä ja esityksiä. Jokaisen moduulin jälkeen voit testata osaamisesi. Kokeile esimerkiksi moduulia, jossa opastetaan eTwinningin aktiiviseen käyttöön.

eTwinningin itseopiskelumateriaalit
Aloita TwinSWpacen käyttö


Inspiraatiota ja esimerkkejä eTwinning-projekteista ja -aktiviteeteista

  • eTwinning-pakit – valmiita projektimalleja, joita voit muokata omiin tarpeisiisi

Opastusta

Onko sinulla kysyttävää eTwinningistä? Onko salasana kadonnut? Haluatko tilata työpajan koulun henkilökunnalle?

Ota yhteyttä eTwinning-tiimiin

© Opetushallitus | etunimi.sukunimi@oph.fi | Tulosta
28.02.2018