Vinkkejä projektikumppanin löytämiseen ja projektin aloittamiseen

Onko profiilisi ajan tasalla?

Ensimmäiseksi kannattaa tarkistaa, että oma profiilisi eTwinningin työpöydällä on kunnossa ja ajan tasalla. Oletko vaihtanut koulua, onko oppilaittesi ikä toinen kuin viime vuonna, onklo Sinulla uusia projekti-ideoita? Puuttuuko kuvasi profiilista? Puutteellinen profiili johtaa helposti siihen, että hyvät kumppaniehdokkaat eivät huomaa Sinua. Mutta huomaa: jos et ole käynyt työpöydällä vuoteen, profiilisi on muuttunut epäaktiiviseksi. Se on edelleen olemassa mutta muut eTwinnaajat eivät löydä Sinua. Aktivoidaksesi profiilisi uudelleen kirjaudu tuöpöydälle, klikkaa ”muokkaa profiilia” ja sitten ”aktivoi profiilisi”. Asia on sillä selvä.

Löydä eTwinning-partnereita

Työpöydän kohdassa ” Löydä eTwinnaajia” on kolme tapaa löytää kumppaneita:

  • Nopea haku toimii hyvin, kun ennestään tietää hakemansa henkilön nimen tai koulun.
  • Eri kategorioiden mukaan hakeminen mahdollistaa haun, jossa opettajaa ennestään tietämättä etsii kumppania jostain tietystä maasta, aluelta tai opetettavan aineen mukaan. Kun klikkaat hakutuloksen opettajan nimeä, näet hänen profiilinsa ja kiinnostuksensa, tiedät kauanko hän on ollut mukana eTwinningissä onko hänellä jo ollut projekteja, koska hän ollut sivustolla viimeksi, ketkä ovat hänen tähänastisia kumppaneitaan ym. Voit suoraan lähettää hänelle sähköpostia, jos hän vaikuttaa kiinnostavalta.
  • eTwinning-foorumit sivun oikeassa laidassa ovat sitä varten, että niissä voi ilmoittaa millaiseen projektiin opettaja kaipaa kumppaneita. Voit tehdä ilmoituksen itse tai selata muiden tekemiä ehdotuksia ja vastaamalla niihin voit olla ehdottajaan yhteydessä. Voit valita ehdotukset maan, kielen tai oppiaineen mukaan. Kun teet itse foorumiin oman ehdotuksesi, tee se lyhyesti mutta mahdollisimman informatiivisesti. Myös otsikon tulee kertoa mitä haluat. Jos otsikko on ”etsin kumppania”, siihen tuskin vastataan. Mutta esimerkiksi ”tehdään yhdessä jouluvalmisteluita” on ollut aina varmasti osallistujia houkutteleva.

On myös muita tapoja etsiä kumppaneita. Osallistu oppimistapahtumiin tai keskustelua varten tarkoitettuihin ryhmiin.


eTwinningissä paljon aktiviteettejä, joiden tavoitteena on täydennyskoulutus, tiedon ja osaamisen jakaminen ja verkostoituminen. Tietysti niiden kautta myös tutustuu muihin opettajiin ja kenties yhteisten kiinnostusten kautta päätyy yhteisiin projekteihin.

eTwinning on tietysti ennen muuta opettajien verkosto, joten perehdy sen tarjontaan, tutustu muihin osallistujiin niin saat mahdollisuuden tavata kiinnostavia, inspiroivia ja samoin ajattelevia kollegoita kautta Euroopan.

© Opetushallitus | etunimi.sukunimi@oph.fi | Tulosta
28.02.2018