School Education Gateway

School Education Gateway on 23 eurooppalaisella kielellä toimiva portaali, joka tarjoaa opettajille, kouluille, asiantuntijoille ja muille kouluopetuksen parissa työskenteleville keskitetyn tietolähteen. Se esittelee tietoa koulutuspolitiikasta Euroopan ja eri maiden kansallisella tasolla. Sivusto sisältää uutisia, tuoreita artikkeleita opetusalan asiantuntijoilta ja tietoa kansallisista hankkeista. School Education Gateway esittelee myös opettajia kiinnostavaa käytännön tietoa vuorovaikutusmahdollisuuksista inspiroiviin esimerkkeihin eurooppalaisista luokkahuoneista.

Gateway tarjoaa myös työkaluja Erasmus+-liikkuvuuskumppanuuksien löytämiseen. Sivustolta löydät kurssiluettelon opettajien koulutuksista ulkomailla, tietoa eri liikkuvuusmahdollisuuksista (tarjolla on esim. opetustehtäviä tai kollegan työn seuraamista) ja toiminnon, jonka avulla on mahdollista pyytää yhteistyöpartnereita mukaan strategisiin kumppanuushankkeisiin.

School Education Gateway on yhteydessä eTwinningiin. Rekisteröityneenä eTwinning-opettajana voit kirjautua portaaliin omilla eTwinning-tunnuksillasi. Kirjautua voit myös Facebookin, Twitterin, Google +:n ja Linkedinin kautta tai voit luoda Gateway-portaalille kokonaan erilliset tunnukset. Portaalin selailu ei vaadi kirjautumista, mutta kirjautuneena voit muun muassa arvioida ja kommentoida uutisia ja artikkeleita tai tallentaa sisältöä suosikkeihisi.

Opettajia ja asiantuntijoita pyydetään antamaan oma panoksensa portaalin toimintaan osallistumalla keskusteluun School Education Gatewayn yhteisöissä

School Education Gateway saa rahoituksensa Erasmus+ -ohjelmasta eli Euroopan unionin koulutus-, nuoriso- ja urheiluohjelmasta. Sitä ylläpitää Euroopan komission koulutuksen ja kulttuurin pääosaston puolesta 31 eurooppalaisen opetusministeriön verkosto nimeltään European Schoolnet, jonka tarkoituksena on kehittää opetusta ja oppimista Euroopan kouluja, opettajia ja oppilaita varten.

© Opetushallitus | etunimi.sukunimi@oph.fi | Tulosta
23.01.2018