Horošo - opettajan materiaali

Horošo-sarja on tarkoitettu peruskoulun pitkän venäjän (A1 ja A2) lukijoille.

Horošo 1–2

Alkeisoppikirja sisältää dialogipohjaisten tekstien lisäksi lauluja ja pikkunäytelmiä. Venäläisten lasten näkökulma perheen ja koulun arkeen luo pohjaa kulttuurien kohtaamiselle. A2-kielen valinneita varten perusoppiaines on selvästi eroteltu kirjassa. Kirjaan kuuluvat työkirjat 1 ja 2. Äänitteet ovat osoitteessa www.edu.fi/aanitteet/horoso.

Horošo 3–4

Keskivaiheen oppikirjassa seurataan kaksosten Markin ja Veran suomalais-venäläisen perheen vaiheita Suomessa ja Pietarissa. Kirja koostuu kielioppia harjoittavista teksteistä ja teemakappaleista, joissa tutustutaan jonkin aihepiirin fraaseihin ja sanastoon. Kirjaan kuuluvat tehtäväkirjat 3 ja 4 äänitteineen.

Horošo 8–9

Peruskoulun 8. ja 9. luokkien oppikirja sisältää runsaasti autenttisia tekstejä ja monipuolisia harjoituksia. Kirjassa käsitellään nuorten elämään liittyviä aiheita kuten ystävyyttä, perhettä, matkailua ja ympäröivää yhteiskuntaa. Siihen sisältyy työkirja ja äänite.

Horošo sarjan kokeet

Saat linkin Horošo-sarjaan laadittuihin kokeisiin, kun lähetät sähköpostilla pyynnön osoitteeseen julkaisut[at]oph.fi. Kerro sähköpostissa nimesi ja missä koulussa opetat.

© Opetushallitus | etunimi.sukunimi@oph.fi | Tulosta
15.05.2019