Visio Suomesta seuraavaksi 100 vuodeksi – nuorten uusi itsenäisyysjulistus

100visioItsenäisyysjulistuskilpailu 100visio kutsuu kaikki Suomen yläkoulut, erityiskoulut, ammatilliset oppilaitokset ja lukiot tekemään Suomelle uuden itsenäisyysjulistuksen eli vision Suomen ja suomalaisten seuraavasta sadasta vuodesta.

Vision muotoilun pohjana voi olla aiempi 100 vuotta sitten tehty itsenäisyysjulistus tai yhtä hyvin liikkeelle voi lähteä ihan tyhjältä pöydältä. Uusi visio voi olla muodoltaan tekstiä, liikkuvaa kuvaa, valokuvaa tai piirros tai siinä voivat yhdistyä kaikki nämä. Tyyli on vapaa.

Miksi?

Miltä sinun Suomesi näyttää sadan vuoden kuluttua? Nuorilla pitää olla mahdollisuus vaikuttaa Suomen tulevaisuuden visioon, sillä tulevaisuuden Suomi on heidän Suomensa. Suomen itsenäisyyden juhlavuoden teema on Yhdessä. Siksi myös Suomen tulevaisuutta tulee visioida yhdessä. Uusi visio seuraavaksi sadaksi vuodeksi on suuri teko ja lahja 100-vuotiaalle itsenäiselle Suomelle. Nuorten tekemänä se saa aivan uuden sävyn ja näkökulman.

Katso kilpailun ohjeistus kouluille

100visio-hankkeen osallistumisaikaa pidennettiin 15.10. asti. Lue tiedote täältä.

Suomi 100 -logoItsenäisyysjulistuskilpailu 100visio kutsuu kaikki Suomen yläkoulut, erityiskoulut, ammatilliset oppilaitokset ja lukiot tekemään Suomelle uuden itsenäisyysjulistuksen eli vision Suomen ja suomalaisten seuraavasta sadasta vuodesta. 100visio-hankkeen osallistumisaikaa pidennettiin 15.10. asti.