Lukiokoulutus

Lukiokoulutuksen sivuilta löytyy aineistoja oppiaineittain. Lisäksi kannattaa tutustua Materiaaleja ja työtapoja -osioon, josta löytyy myös materiaalia eri oppiaineiden opetuksen monipuolistamiseen.

Kilpailuja ja teemapäiviä löytyy kootusti ko. otsikon alta.

Finna.fi-palvelusta aineistoja opetuskäyttöön

MuumitFinna.fi-palvelu kokoaa yhteen arkistojen, kirjastojen ja museoiden aineistoja, kuten valokuvia, kirjoja, taideteoksia ja äänitteitä. Palvelussa saa esiin 200 000 avoimesti lisensioitua kuvaa suomalaisesta kulttuuriperinnöstä ja palvelusta voi hakea opetuksen käyttöön käyttöoikeuksiltaan soveltuvat kuvalliset aineistot.

Avoin rajapinta puolestaan tarjoaa mahdollisuuksia teknisemmin suuntautuneille Finnan käyttäjille, kuten sovelluskehittäjille, datavisualisointien laatijoille tai digitaalisia aineistoja hyödyntäville tutkijoille. Finna.fi-palvelun avoimen rajapinnan kautta kuka tahansa saa käyttöönsä liki 9 miljoonan aineiston kuvailutiedot. Kyseessä on kaikkien aikojen suurin suomalaisen kulttuuridatan avaus.

Finna on suomalaisten arkistojen, kirjastojen ja museoiden yhteistyön tulos. Eri organisaatioiden aineistoja kokoavan Finna.fi:n monipuolisiin aineistoihin kuuluu muun muassa valokuvia, taideteoksia, kirjoja, lehtiä, artikkeleita, karttoja, esineitä, äänitteitä, nuotteja ja videoita. Avoimesti lisensoitujen kuvien joukosta löytyy lukuisia kiinnostavia kokonaisuuksia, kuten valokuvia Helsingin olympialaisista, lapsuuden historiaa valottavia leikkikalukokoelmia, visuaalista materiaalia suomalaisista saunoista ja saunakulttuurista, kirkkotaidetta ja runsaasti sotahistoriaan liittyvää kuva-aineistoa.

Tutustu palveluun osoitteessa Finna.fi

Avoin rajapinta on saatavissa osoitteessa api.finna.fi

Finna.fi-logoFinna.fi-palvelu kokoaa yhteen arkistojen, kirjastojen ja museoiden aineistoja, kuten valokuvia, kirjoja, taideteoksia ja äänitteitä. Palvelussa saa esiin 200 000 avoimesti lisensioitua kuvaa suomalaisesta kulttuuriperinnöstä ja palvelusta voi hakea opetuksen käyttöön käyttöoikeuksiltaan soveltuvat kuvalliset aineistot.