Lukiokoulutus

Lukiokoulutuksen sivuilta löytyy aineistoja oppiaineittain. Lisäksi kannattaa tutustua Materiaaleja ja työtapoja -osioon, josta löytyy myös materiaalia eri oppiaineiden opetuksen monipuolistamiseen.

Kilpailuja ja teemapäiviä löytyy kootusti ko. otsikon alta.

Mennään museoon! -viikkoa vietetään lokakuun alussa

Koululaisten ja opiskelijoiden Museoviikko järjestetään 4.–7.10.2016. Viikon erityisteemana on vuodesta 2014 saakka ollut mediakasvatus. Museot voivat ottaa teeman huomioon viikon ohjelmassa, mutta se ei ole välttämätöntä. Tänä vuonna viikon tapahtumakalenteri ja vinkit ovat siirtyneet osaksi uutta opimuseossa.fi-sivustoa.

Viime vuonna koululaisille ja opiskelijoille suunnattua ohjelmaa järjestettiin yli 50 museossa. Museoissa järjestettiin opastuksia ja työpajoja, joissa museota tarkasteltiin muun muassa mediakasvatuksen näkökulmasta. Useisiin museoihin oli koululaisille ja opiskelijoille vapaa pääsy.

Viikon ohjelmaa suunnitellessa kannattaa tutustua sivuun Vinkkejä Mennään museoon! -viikon viettoon. Vinkkilistassa on huomioitu museoiden rooli mediakasvattajina ja lasten ja nuorten medialukutaidon kehittäjinä. Mennään museoon -viikolla museoissa aloitetaan 4.10. Rosan koodi -peli.

Mennään museoon! -viikolle ilmoittaudutaan Museot.fi-sivuston näyttelykalenterin päivitystunnuksilla samalla tavalla kuin Museoviikolle. Valitse kohta "uusi tapahtuma", täytä tiedot ja laita rasti kohtaan "Mennään museoon". Jos olet unohtunut Näyttelykalenterin käyttäjätunnuksen tai salasanan, uudet tunnukset voi pyytää Eeva-Liisa Taivassalolta.

Osallistu myös viikon Facebook-tapahtumaan ja muista käyttää hashtagia #mennäänmuseoon esim. Twitterissä!

Museoiden ohjelmat päivittyvät Mennään museoon -tapahtumakalenteriin.

Lisätietoja:
projektisuunnittelija Eeva-Liisa Taivassalo, puh. 0444 300 703,

Lisätietoja Linkki - museot mediakasvattajiksi -hankkeesta ja museoiden mediakasvatuksesta:
projektikoordinaattori, koulutussuunnittelija Pauliina Kinanen, puh. 040 354 2205,

Mennään museoon! -viikko 2016Koululaisten ja opiskelijoiden Museoviikko järjestetään 4.-7.10.2016, ja viikon erityisteemana on mediakasvatus. Museoissa järjestetään silloin useita opastuksia ja työpajoja. Mennään museoon! -viikolle voi ilmoittautua Museot.fi-sivuston näyttelykalenterin päivitystunnuksilla samalla tavalla kuin Museoviikolle.