Lukiokoulutus

Lukiokoulutuksen sivuilta löytyy aineistoja oppiaineittain. Lisäksi kannattaa tutustua Materiaaleja ja työtapoja -osioon, josta löytyy myös materiaalia eri oppiaineiden opetuksen monipuolistamiseen.

Kilpailuja ja teemapäiviä löytyy kootusti ko. otsikon alta.

Vähemmän kokeita, vastuuta oppilaille - Ylen Koulukorjaamo seuraa uutta oppimismallia

KoulukorjaamoMiten koulu vaikuttaa minäkuvaamme? Oppivatko lapset eri tavalla, jos opetusta muutetaan yksilöllisempään suuntaan? A-studion Koulukorjaamo-sarja haastaa suomalaiset keskustelemaan siitä, miten koulu vaikuttaa itsetuntoomme ja kykyymme oppia uutta aikuisenakin.

Koulukorjaamo-sarjaa kuvataan kahdessa vantaalaisessa koulussa, Veromäen koulussa ja Martinlaakson lukiossa. Molemmissa kouluissa käytetään uusia opetusmenetelmiä, ja kokemuksista kerrotaan A-studiossa esitettävien juttujen lisäksi Koulukorjaamon nettisivulla. Projektin aikana yleisöllä on myös mahdollisuus kysyä yksilöllisestä oppimisesta ja kommentoida sitä.

Ratkaisukeskeistä juttusarjaa tekevät palkitun Hoivakoti kuntoon -projektin toimittajat Anne Ali-Hokka ja Oili Orispää. Hoivakoti-sarjassa laitosmaista hoitokulttuuria uudistettiin asukkaille ja hoitajille paremmaksi.

Koulukorjaamo-sarja A-studiossa 8.2. alkaen. Yle TV1, Yle Areena ja yle.fi/astudio.

Yle-logoKoulukorjaamo-sarja seuraa vantaalaisia opettajia, jotka muuttavat koulunsa opetusta yksilöllisempään suuntaan. Uudistajien mielestä perinteinen luentotyyppinen opetus passivoi oppilaita ja pudottaa osan kelkasta. Sarjan ensimmäinen osa esitetään A-studiossa 8.2. ja sarja jatkuu koko kevään ajan.