Historia ja yhteiskuntaoppi

Historian opetuksen tehtävänä on ohjata oppilasta kasvamaan vastuulliseksi toimijaksi, joka osaa käsitellä oman ajan ja menneisyyden ilmiöitä kriittisesti. Oppilasta ohjataan ymmärtämään, että oma kulttuuri ja muut kulttuurit ovat historiallisen kehitysprosessin tulosta. Opetuksessa käsitellään sekä yleistä että Suomen historiaa. Opetuksen tehtävänä on antaa oppilaalle aineksia rakentaa identiteettiään, perehtyä ajan käsitteeseen ja ymmärtää ihmisen toimintaa sekä henkisen ja aineellisen työn arvoa.

Yhteiskuntaopin opetuksen tehtävänä on ohjata oppilasta kasvamaan yhteiskunnan aktiiviseksi ja vastuulliseksi toimijaksi. Perusopetuksen vuosiluokkien 7–9 yhteiskuntaopin opetuksen tulee antaa perustiedot ja -taidot yhteiskunnan rakenteesta ja toiminnasta sekä kansalaisen vaikutusmahdollisuuksista. Opetuksen tarkoituksena on tukea oppilaan kasvua suvaitsevaiseksi ja demokraattiseksi kansalaiseksi ja antaa hänelle kokemuksia yhteiskunnallisesta toimimisesta ja demokraattisesta vaikuttamisesta.

Ajankohtaista

Pörssisäätiö logo

Pörssisäätiö kouluttaa nuoria Pörssilähettiläiksi

Opettajat voivat kutsua Pörssilähettiläät oppitunneilleen pitämään valmiin, noin 45 minuutin oppitunnin esimerkiksi oman talouden hallinnasta, säästämisestä, sijoittamisesta tai pörssin toiminnasta.

Pelaa ja auta Suomen ekaa tubettajaa vuodessa 1918!

Nuorten keskuudessa huippusuosttu olivia_17 mobiilipeli on saanut jatkoa.

Talouslukutaidon linkkikokoelma

Linkkikokoelmassa on kattavasti opetusmateriaaleja ja pelejä sekä esimerkiksi neuvoja ja työkaluja oman talouden hallintaan.

TAT-logo

Rauhanvälitystä ja neuvottelutaitoja – TAT ja CMI aloittivat yhteistyön

TAT ja CMI ovat aloittaneet yhteistyön neuvottelu- ja yhteistyötaitojen parantamiseksi kouluissa. Yhteistyötä tehdään muun muassa TATin bisneskurssisisällöissä. CMI ja TAT käyvät myös yhdessä puhumassa 8.-luokkalaisten vanhempainilloissa siitä, miten vanhemmat voivat olla nuoren tukena.

TAT-logo

Kesätöitä ja kiertotaloutta – Uutisia TATista

Taloudellinen tiedotustoimisto TAT on silta tulevaisuuden tekijöiden ja yritysten välillä. Toiminnan ytimessä ovat nuorten talous- ja työelämätaidot.

Näytä kaikki