Koulupaini

Koulupainin lajisivujen materiaali on tuotettu yhteistyössä Suomen Painiliiton kanssa.

Perinteisestä Olympia-painista on kehitetty koululiikuntaan sopiva liikuntamuoto – koulupaini. Koulupaini tarjoaa mahdollisuuden sääntöjen mukaiseen fyysiseen kontaktiin, turvalliseen toimintakyvyn kehittämiseen sekä energian purkuun. Koulupaini on rehtiä, luonnollista kamppailua, eikä se sisällä lyöntejä eikä potkuja. Koulupaini on monipuolinen, kiinnostava ja vaihteleva kunto- ja kisailumuoto, joka kehittää monipuolisesti eri lihasryhmiä.

Koulupaini soveltuu kaikille, niin tytöille kuin pojille, ja on helppo toteuttaa. Koulupaini ei vaadi isoa tilaa eikä välineitä, se onnistuu helposti myös isossa opetusryhmässä ja se voidaan järjestää sisällä tai ulkona. Koulupainin säännöt ovat yksinkertaiset ja helposti liitettävissä johonkin toiseen lajiin samalle tunnille.

Koulupainin periaatteena on, että harjoitukset ja varsinainen painikamppailu suoritetaan pystyasennossa rajatulla alueella. Samalla opetellaan ottamaan vastuuta kaverista sekä opetellaan sääntöjä ja niiden myötä kontrolloimaan omaa toimintaa ja tuomaritoimintaa. Koulupaini sisältää myös runsaasti parin tai ryhmän kanssa tehtäviä kisailuja ja kamppailuja, perusvoimistelua, permantovoimistelua, lihaskuntoharjoituksia ja itse painimista.

Tässä osiossa

Välineet ja varusteet
Koulupainiottelu
Harjoitteita
Tuntimallit

Lisämateriaalia koulupainista

Koulupaini DVD (Painiliitto)