Planera - skolstadier och teman

Här finns skolstadie- och läroämnesvis information samt länkar och material. Du hittar också material kring temaområden och andra tvärgående teman och helheter.

Under På gång nedan hittar du aktuella nyheter för samtliga skolstadier. Dessa nyheter kan du även prenumerera på genom att använda vårt Rss-flöde.

Välkommen på Nordic@Bett 2017

Den 25–27:e januari 2017 arrangeras utbildningsmässan BETT på ExCel i London. Mässan som är den största inom utbildningsteknologi besöks årligen av ca 35 000 besökare. Under mässan arrangeras förutom utställning även hundratals seminarier och workshoppar av olika slag. Ett av dessa program är Nordic@Bett som i år har temat digital kompetens/digital bildning och hålls 26:e januari klockan 13:00–16:35.

Eftermiddagens program bjuder dels på paneldebatt och diskussion mellan forskare och skolmyndigheter från de nordiska länderna, dels presenteras den nordiska Horizon-rapporten för 2017, där Finland för första gången deltar. Under Nordic@Bett får vi också höra studerande från gymnasier i Danmark, Finland, Norge och Sverige berätta om hur de på sina skolor arbetar kring seminarietemat.

Seminariet är kostnadsfritt och går på engelska i ExCel i Platinium Suite. Efter programmet hålls en reception.

Nordic@BETT 2017 arrangeras som ett samarbete mellan Styrelsen for IT og Læring; Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling i Danmark, Utbildningsstyrelsen i Finland, Senter for IKT i utdanningen i Norge och Skolverket i Sverige med stöd av Nordiska Ministerrådet.

Nu är anmälan öppen till nordiska gratisseminariet på BETT-mässan i London om hur man jobbar kring digital bildning och digital kompetens i våra länder. Seminariet arrangeras av Danmark, Finland, Norge och Sverige och går av stapeln torsdagen den 26:e januari kl. 13:00. Seminariespråket är engelska.