Grundläggande utbildning

Den grundläggande utbildningen är en helhet som omfattar undervisning och fostran där målen och innehållet för olika delområden hör samman och bildar en grund för undervisningen och verksamhetskulturen. (Läroplansgrunderna 2014, 1.1)

För koordineringen av förskoleundervisningen och den grundläggande utbildningen ansvarar undervisningsrådet Maj-Len Engelholm, tfn 029 533 1601, fornamn.efternamn(at)oph.fi

Nu blir det ännu roligare att undervisa i grannspråk

10.000 lärare använder sig redan av gratis material från undervisningsportalen nordeniskolen.org för att göra undervisningen i grannspråk och teman om Norden mer spännande – och nu har det blivit ännu enklare att hitta skräddarsytt material till dina elever och att finna vänskapsklasser att samarbeta med i hela Norden via chatten.

Undervisningsportalen erbjuds gratis till alla nordiska skolor. Bakom initiativet står Föreningarna Norden och Nordiska Ministerrådet.

Nordeniskolen.org

Pressmeddelande: Nytt nordeniskolen.org (pdf)

Norden i skolen

Norden i skolenUndervisningsportalen erbjuds gratis till alla nordiska skolor. Bakom initiativet står Föreningarna Norden och Nordiska Ministerrådet.

Publikationer

Grundläggande utbildning  
Alla gratis publikationer

Våra avgiftsbelagda publikationer finns i Nätbokhandeln

Relaterat

Om morgon- och eftermiddagsverksamhet (Oph.fi)

Skolans klubbverksamhet (Sydkustens landskapsförbund)
Eftis.fi (Sydkustens landskapsförbund)