TVT opetuksessa

Tieto- ja viestintätekniikka (TVT) on osa koulujen arkipäivää. Sen käytössä pitää ottaa huomioon monia seikkoja, esimerkiksi tekijänoikeuskysymykset. Näihin yleisiin TVT:n käyttöön liittyviin asioihin ja mahdollisuuksiin voit tutustua näillä sivuilla. Kouluasteiden sivuilta EDU.fistä löydät verkko-oppimateriaaleja ja linkkejä eri oppiaineisiin.

Tieto- ja viestintätekniikka sekä sosiaalinen media on luonteva osa jokaista arkipäivää

Tämä aineisto antaa alkuevästyksen sosiaalisen median tutkimusmatkalle. Katso lisää videoita Opetuubista! Opetuubin opastusvideoiden avulla voi ottaa helposti haltuun videon- ja äänenkäsittelyyn liittyviä ohjelmia ja palveluita.

Lähetä oppilaasi matkalle Pohjoismaihin – kouluchatti järjestetään 20.9.

Pohjolan kouluchattiPohjolan kouluchattu kutsuu 20.9. kaikki koulut Pohjoismaissa osallistumaan löytöretkelle Pohjoismaihin. Mukaan pääsee Norden-yhdistysten liiton opetusalustalla www.nordeniskolen.org, jossa chatti on tänä vuonna jaettu kahteen osaan: Geojahti 3.–6. -luokkalaisille klo 10–12 ja Kyselytunti 7.–10. -luokkalaisille klo 12–14.

Lisää luokkasi ilmaiseksi mukaan osoitteessa: www.nordeniskolen.org. Pohjolan kouluchatti on jokavuotinen ja ilmainen kaikille Pohjoismaiden peruskoululaisille: Tuhansia lapsia ja nuoria chattailee pitkin Pohjoismaita videon kautta keskenään kiertävässä keskustelussa, jossa et voi ikinä tietää kuka tulee seuraavaksi ruudulle ja mistä maasta he tulevat!

Mikäli haluat ilmoittaa oppilaasi mukaan chattiin, voit tehdä sen Nordeniskolen.org -sivulla. Chatti, joka on tarkoitettu 3.–6.-luokkalaisille on nimeltään Geojahti: Oppilainen tulee arvata, missä Pohjoismaassa toiset chatin osallistujat ovat – ainoastaan kysymällä kyllä/ei-kysymyksiä. Tällä tavalla oppilaat saavat mahdollisuuden harjoittaa korvaansa ymmärtää paremmin naapurikieliä norjaa, ruotsia ja tanskaa. Samalla he saavat uutta tietoa Pohjoismaiden maantiedosta, kulttuurista ja kielistä. Voit myös tulostaa kartan, johon oppilaat voivat merkitä kohtaamansa ihmiset eri Pohjoismaissa.

Chatti, joka on suunnattu 7.–10. luokille, on nimeltään Kyselytunti: Se on uusi konsepti, jossa oppilaat kaikkialta Pohjoismaista tapaavat toisiaan ja esittävät toisilleen kysymyksiä, joiden avulla selvitetään yhtäläisyyksiä ja eroavaisuuksia eri Pohjoismaiden välillä. Kyselytunnilla oppilaat valmistavat toisilleen kysymyksiä sellaisista aiheista, jotka he itse valitsevat ja joista he haluavat tietää lisää. Kyselytunnin jälkeen luokassa voidaan oppilaiden kesken jakaa tietoa siitä, mitä on olla nuori eri Pohjoismaissa. Oppilaat päättävät itse tahdin – kun he painavat ruudulla 'Seuraava' -nappia, tapaavat he uusia oppilaita satunnaisesta Pohjoismaasta.

Katso tarkemmat ohjeet Kouluchatin sivuilta

Pohjolan kouluchattiPohjolan kouluchattu kutsuu 20.9. kaikki koulut Pohjoismaissa osallistumaan löytöretkelle Pohjoismaihin. Chatti on tänä vuonna jaettu kahteen osaan: Geojahti 3.–6. -luokkalaisille klo 10–12 ja Kyselytunti 7.–10. -luokkalaisille klo 12–14.