TVT opetuksessa

Tieto- ja viestintätekniikka (TVT) on osa koulujen arkipäivää. Sen käytössä pitää ottaa huomioon monia seikkoja, esimerkiksi tekijänoikeuskysymykset. Näihin yleisiin TVT:n käyttöön liittyviin asioihin ja mahdollisuuksiin voit tutustua näillä sivuilla. Kouluasteiden sivuilta EDU.fistä löydät verkko-oppimateriaaleja ja linkkejä eri oppiaineisiin.

Tieto- ja viestintätekniikka sekä sosiaalinen media on luonteva osa jokaista arkipäivää

Tämä aineisto antaa alkuevästyksen sosiaalisen median tutkimusmatkalle. Katso lisää videoita Opetuubista! Opetuubin opastusvideoiden avulla voi ottaa helposti haltuun videon- ja äänenkäsittelyyn liittyviä ohjelmia ja palveluita.

Pohjolan kouluchatti – tapaa muita pohjoismaisia ääniä 23.3.

Pohjolan kouluchatin uusi versio julkaistaan Pohjolan päivänä 23.3.2017

Pohjolan kouluchat on aivan uusi tapa kohdata muita pohjoismaisia koululaisia. Samalla se on ainutlaatuinen mahdollisuus harjoittaa korvaa ymmärtämään ja kuulemaan eri pohjoismaisten kielien yhtäläisyyksiä, eroavaisuuksia ja niiden eri säveliä. Videokeskustelu - joka on tänä vuonna tekniikaltaan uudistettu - pidetään taas Pohjolan päivänä 23.3.2017, jolloin se on auki Suomen aikaa klo 13-15 (klo 12–14 CET).

Kaikki pohjoismaiden koululaiset voivat osallistua keskusteluun. Vaatii toki rohkeutta kokeilla puhua tanskaa, norjaa tai ruotsia. Varmistathan, että koulusi ja oppilaat on rekisteröity Norden i Skolen -sivustolle. Rekisteröityminen ei maksa mitään.

Katso esittelyvideo (tanskaksi):

Pohjolan kouluchatin uusi konsepti 2017

Pohjolan kouluchatti on kiertävä keskustelupalsta, joka tarjoaa mahdollisuuden keskustella monenlaisten eri ihmisten kanssa satunnaisessa järjestyksessä. Voit aloittaa keskustelun yhtä satunnaisesti kuin alkaisit juttelemaan jonkun kanssa kadulla tai bussissa. Keskustelupalstan näytöllä on kaksi chat-ikkunaa. Näet itsesi toisessa ikkunassa ja toisessa näet satunnaisen pohjoismaisen koululaisen, ryhmän tai luokan. Painamalla ”seuraava” –nappia, pääset siirtymään yhdestä spontaanista tapaamisesta seuraavaan kohtaamiseen. Niin yksinkertaista se on!

Tämän vuoden Pohjolan kouluchat toteutetaan uudella teemalla, joka on nimeltään Mysteeri Skype. Tämä teema lähettää uteliaita koululaisia jännittäville ja haastaville matkoille pitkin Pohjoismaita. Oppilaat saavat ratkaistavakseen maantieteellisen arvoituksen ja he pääsevät käyttämään etsivän kykyjään ratkaistakseen sen. Tämän vuoden teemaan kuuluu arvausleikki, jossa täytyy osata arvata keskustelun vastapuolen sijainti. Haasteen tarkoitus on testata oppilaiden tietoja Pohjoismaiden maantiedosta, kulttuureista ja kielistä – parasta tässä on se, että Pohjolan kouluchatin osallistujat oppivat sekä toisiltaan, että toistensa kanssa.

Lue pelin säännöt ja muut lisätiedot Norden i skolanin sivuilta.

KuvituskuvaPohjolan kouluchat on aivan uusi tapa kohdata muita pohjoismaisia koululaisia. Samalla se on ainutlaatuinen mahdollisuus harjoittaa korvaa ymmärtämään ja kuulemaan eri pohjoismaisten kielien yhtäläisyyksiä, eroavaisuuksia ja niiden eri säveliä. Videokeskustelu pidetään taas Pohjolan päivänä 23.3.2017, jolloin se on auki Suomen aikaa klo 13-15 (klo 12–14 CET).