Onnellinen elämä koostuu arjesta ja juhlasta, enimmäkseen arjesta. Siksi arjen hallinta on avain hyvään elämään. Kun arki sujuu, niin työ ja vapaa-aika pysyvät tasapainossa. Tällöin energiaa riittää sekä työn tekemiseen että itsensä toteuttamiseen.

Ammatilliseen osaamiseen kuuluu itse työn osaamisen lisäksi myös taito huolehtia työkyvystä. Oppimateriaalin tavoitteena on herätellä ajattelemaan omaa työkuntoaan ja antaa työkaluja sen parantamiseksi ja ylläpitämiseksi. Materiaali tukee arkielämän hallintaa auttamalla terveyttä ja hyvinvointia lisäävien valintojen tekemisessä.

Oppimateriaali koostuu toisiaan täydentävistä terveystiedon, liikunnan ja työkyvyn ylläpitämisen teemoista. Oppimateriaalin nimi Työkuntoon viittaa työkykyä tukevien valintojen merkitykseen elämässä. Kun työkyky on terveellisten elämäntapojen ansiosta hyvä, työstä voi nauttia ja siinä voi suoriutua hyvin ja kehittyä. Menestystä valitsemallasi työuralla. Pidä huolta itsestäsi!

Oppimateriaali koostuu oppikirjasta ja sitä täydentävästä verkkomateriaalista. Kirjan lukujen yhteydessä ehdotetaan Terveystekoja, joita voit kokeilla yksin tai yhdessä opiskelukavereidesi kanssa. Lisäksi kirjassa on Työkuntoon! -pohdintatehtäviä sekä lukujen lopussa Hyvinvointisuunnitelma, joka auttaa työkyvyn osa-alueiden itsearvioinnissa ja kehittämiskohteiden valinnassa.

Näytesivut

Tilaa kirja

Verkkokauppaan

Kysymyksiä ja palautetta voit lähettää
sähköpostiosoitteeseen

© Opetushallitus | etunimi.sukunimi@oph.fi | Tulosta
23.05.2017