Verkko-oppimateriaalit

Opetushallitus tuottaa oppimateriaaleja, joiden levikki on niin pieni, ettei toiminta ole kannattavaa kaupallisille kustantamoille. Mukana on erityisopetuksen, maahanmuuttajakoulutuksen, pienten ammatillisten alojen sekä ruotsin- ja romanikielisiä kirjoja. Vähälevikkisinä tuotetaan myös elämänkatsomustiedon sekä islamin, ortodoksisen, katolisen ja juutalaisen uskonnon oppikirjoja. Lisäksi valikoimissa on useita vähän luettujen kielten ja pitkien kielten sarjoja.

Opetushallitus tuottaa oppimateriaalia eri muodoissa. Tieto oppikirjoista ja muusta myytävästä oppimateriaalista löytyy Verkkokaupasta. Niitä ja maksullisia julkaisuja voi tilata myös sähköpostitse osoitteesta ja puhelimitse Kirjavälityksen asiakaspalvelunumerosta 010 345 100. Tuotteita voi tilata myös useista kirjakaupoista.

Maksuttomat julkaisut löytyvät OPH.fin verkkosivuilta.

Uusia opettajan oppaita

Opetushallituksen tuottamiin oppikirjoihin on ilmestynyt opettajan oppaita.

Suomea luvassa -oppimateriaali on suunnattu lukiokoulutukseen valmistavan koulutuksen (LUVA) suomi toisena kielenä -opetukseen. Se johdattaa lukion opiskelukulttuuriin ja eri oppiaineiden kieleen.

Opettajan opas sisältää oppimateriaalin kuunteluharjoitusten äänitteet ja ohjeita arvioinnin suorittamiseen. Lisäksi materiaaliin on koottu lisäharjoituksia tueksi opiskelijoille, jotka kaipaavat tukea keskeisillä kielenoppimisen alueilla.

Suomea luvassa - opettajan opas

Mun elämä – Ohjausmateriaalia erityisopetukseen on perusopetuksen oppilaanohjauksen oppimateriaali, joka on tarkoitettu tukea tarvitseville oppilaille. Sitä voi soveltaa eri oppiaineissa opetussuunnitelman mukaisen laaja-alaisen osaamisen näkökulmasta.

Opettajan oppaaseen on koottu ideoita tehtävien tekemiseen, pohdintakysymyksiä, lisätehtäväehdotuksia sekä aiheita laajentavia kirjallisuus- ja linkkivinkkejä.

Mun elämä - opettajan opas

Kaikki oppikirjoihin liittyvät opettajan oppaat